METALLICA спечелиха 10-годишна съдебна битка за запазената си марка в Чили

METALLICA спечелиха 10-годишна съдебна битка за запазената си марка в Чили
8 Октомври 2019

METALLICA наскоро спечелиха продължителна битка за запазената си марка и ще могат да продават собствените си артикули в Чили, след като повече от десетилетие не им е било позволено.

Преди 20 години, чилийският бизнесмен Horacio Mardones е регистрирал търговска марка в южноамериканската страна, графично и фонетично идентична с марката на американските метъл легенди, което му е спечелило изключителното право да продава стоки с марка METALLICA там.

Групата се опита да се бори срещу регистрацията на марката на Mardones през 2012 г. и загуби делото, но Върховният съд на Чили отмени това решение, след като адвокатите на James Hetfield и компания представиха убедителен аргумент.

Адвокатът на Metallica Ricardo Montero от фирмата "Silva y Cia" каза: "Успяхме да покажем, че марката Metallica е добре позната в чужбина и че г-н Mardones я използва недобросъвестно."

Решението идва точно навреме за петото по рода си шоу на METALLICA в Чили, което трябва да се проведе през април 2020 г. Предстоящото турне на групата в Австралия и Нова Зеландия беше отложено наскоро, когато James Hetfield реши да постъпи в рехабилитационен център за лечение на зависимости, но към момента Южноамериканската обиколка е предвидена да продължи по план.

Прочетете още