Музикално вдъхновение в цитати: Whitney Houston - самота до последно в океан от аплодисменти

Музикално вдъхновение в цитати: Whitney Houston - самота до последно в океан от аплодисменти
Снимка: tanya myles
11 Февруари 2019

Кралицата, която покори света си отиде от този свят преди 7 години, на 11 февруари 2012-а, но музиката и творчеството й ще останат завинаги. Уитни Хюстън - без еквивалент в музикалната история. Тя покори света със забележителната сила на гласа си, множеството хитове и ще остане в сърцата на музикалните фенове, като абсолютната кралица на поп сцената. Най-популярната от всичките й песни остава "I Will Always Love You", с която Уитни си запази място на музикалните върхове.

 

Родена е на 9 август 1963г., израснала е в Ню Джърси и от съвсем малка започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.

Кариерата на Уитни започва като модел. Тя прави фотосесии за различни списания и се появява в епизоди на сериала "Give Me A Break". След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия. От средата на 80-те до втората половина на 90-те години тя е една от певиците, чиито албуми се продават рекордно-много в света.

Книгата с рекордите на Гинес я обявява за "най-награждаваната изпълнителка на всички времена" – общо 411 награди, между които 6 Grammy като е номинирана за тях общо 36 пъти. Има 2 награди Emmy, 23 Американски музикални награди и 16 награди на списание Billboard.

Един от най-важните ходове в кариерата на Уитни идва с ролята й във филма Bodyguard (1992г.), в който ѝ партнира Кевин Костнър. Саундтракът на филма се продава в тираж от 34 милиона копия. През 2001 година тя счупва рекорда на Марая Кери за най-голяма сделка в областта на звукозаписната индустрия, като преподписва договора си с Arista Records за $100 млн. долара.

През 2003 г. Уитни се нарежда на трето място в списъка на канала VH1 за 50-те най-велики жени в ерата на видеоклиповете. Изпреварват я само Мадона и Джанет Джексън. Уитни Хюстън е единственият изпълнител, който има седем последователни номер едно хита в класацията Hot 100 на Billboard. Това са парчетата "Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional" и "Where Do Broken Hearts Go".

Животът й приключва неочаквано и трагично на 11 февруари 2012 година. Тя е намерена мъртва във ваната на хотелската й стая в Бевърли Хилс в навечерието на наградите "Грами". Смъртта на Уитни потресе музикалния свят и милионите и почитатели.

За да я почетем ви представяме няколко нейни цитата за живота, за музиката и за любовта. Почерпете доза вдъхновение:

"Когато реших да стана певица, майка ми ме предупреди, че ще се прекарвам много време сама. Впрочем, както всички нас. Самотата ни съпровожда през целия живот."

"Когато слушах Арета, можех много ясно да усетя емоционалното послание. То идваше дълбоко отвътре. Ето това исках да правя и аз. Онова, което е в душата ти, е само твое!"

"Харесва ми да бъда жена в мъжки свят. В края на краищата, мъжете не могат да носят рокли, но ние можем да носим панталони."

"Накрая се примирих с факта, че да нямаш приятели не е престъпление. Липсата на приятели просто означава, че имате по-малко проблеми."

"От мен винаги са очаквали повече, отколкото аз - от самата себе си. Когато дойде славата, аз се огледах около себе си и се удивих: "Те за какво говорят?""

"Не умея да пея "като черна" и не знам, какво е това "бяла музика". Музиката няма цвят."

"Аз вярвам, че децата са нашето бъдеще. Всичко което се изисква от нас, е достойнството да ги възпитаме и да им позволим да ходят по своят път. И, разбира се, да им покажем всичката красота, която те притежават вътре в себе си."

Прочетете още