Опра Уинфри дарява 10 милиона долара в помощ на засегнати от пандемията в САЩ

Опра Уинфри дарява 10 милиона долара в помощ на засегнати от пандемията в САЩ
6 Април 2020

Опра Уинфри обяви, че дарява 10 милиона долара в помощ на засегнатите от коронавируса. Тя подкрепя и ново начинание за осигуряване на храна за най-уязвимите.

"Дарявам 10 милиона долара, за да помогна на американците през пандемията в различни градове и райони, където съм израснала." - написа Опра Уинфри в социалните мрежи. "Още помня как израснах с майка си в Милуоки, когато нямахме средства и понякога ни трябваше помощ само за да оцелеем." - споделя още тя.

Част от средствата са предназначени за новата инициатива "Американски хранителен фонд" (America's Food Fund), основан от Леонардо ди Каприо и Лорън Пауъл Джобс - вдовица на основателя на американската корпорация Apple Стив Джобс, която от години е щедър филантроп.

С набраните средства ще бъдат подпомогнати хората, на които най-силно са повлияли икономическите последствия във връзка с разпространилата се пандемия от коронавируса в света. Продуктите, закупени със средствата на фонда, ще бъдат разпределени между семействата с ниски доходи, възрастните, безработните и учениците, получаващи безплатни обеди. Благотворителната организация вече е събрала дарения на стойност 12 милиона долара.

"В обстановка, когато милиони хора губят работата си, а реализацията на безплатните ученически обеди е пред срив заради отмяната на училищните занятия, ние трябва да не допуснем наши сънародници да гладуват.", изтъкна Лорън Пауъл Джобс.

Прочетете още