"Originals" – колекция с 14 неиздавани досега сингъла на Prince излиза през юни

13 Май 2019

Седемкратният носител на „Грами“ Prince завинаги ще бъде запомнен като абсолютен новатор в изпълненията си на живо, създател на световни хитове и революционер в музикалния бизнес. И все пак, през цялото време, което е прекарал под светлината на прожекторите за 40-годишната си кариера, Prince работи неуморно и зад кулисите, за да помага на редица млади таланти.

През юни The Prince Estate, в партньорство с Warner Bros. Records и TIDAL, пускат албума “Originals”, в който са включени 15 записа, от които 14 не са били издавани досега. Тези 14 песни внасят повече светлина върху задкулисната роля, която Prince има в развитието на кариерите на други артисти. Записите са подбрани съвместно с Troy Carter, от страната на The Prince Estate, и JAY-Z.

Започвайки от 7-ми юни, албумът ще бъде наличен ексклузивно в TIDAL в продължение на 14 дни. След това Warner Bros. Records ще пуснат необикновеното издание във всички дигитални платформи, както и във формат на CD. Албумът ще излезе на 19-ти юли и на двоен 180-грамов винил, както и в луксозен вариант, включващ CD и две 180-грамови плочи. Сред песните, включени в “Originals”, са The Glamorous Life на Sheila E. (1984 г), Manic Monday на The Bangles, Jungle Love на The Time и др.

Албумът “Originals” на Prince ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Прочетете още