Роджър Уотърс с нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“

Роджър Уотърс с нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“
19 Октомври 2018

Легендата от Pink Floyd, Роджър Уотърс, е на път да сложи още една тухла на стената си от музикални постижения, след адаптацията и записите на произведението „Историята на войника“ от гениалния руски композитор Игор Стравински. През 2018-та година се навършват 100 години от създаването на произведението.

На 26/10 излиза албумът „Roger Waters - Stravinsky’s The Soldier’s Tale” с нова адаптация на остроумната и съвременно звучаща приказка - притча, написана от композитора през 1918 година. В новото издание Роджър Уотърс записва освен ролята на Разказвача, така и на останалите герои в произведението – Войника и Дявола. Той реализира записите с ансамбъл от седем музиканта (асоциирани с Камерния музикалния фестивал в Бриджхемптън), с които почита творчеството на Стравински като го интерпретират за нова и млада аудитория.

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Classical

Албумът е поредната крачка, която Роджър Уотърс прави в света на високото изкуство. Музикантът споделя, че е изпитал огромна отговорност и вълнение, когато е трябвало да реши до каква степен може да въведе промени в новата адаптация на творбата.

„Историята на войника“ е уникална симбиоза от музика и театър ; „Пиеса за четене, свирене и танцуване..“ – така самият Стравински определя жанра, в който се вмества произведението му.

Албумът „Stravinsky’s The Soldier’s Tale“ излиза на 26/10 Вирджиния Рекърдс/Sony Classical и е наличен за предварителни поръчки в http://musicmall.bg

Прочетете още