„The Greatest Showman“ е най-успешният албум в света за 2018

„The Greatest Showman“ е най-успешният албум в света за 2018
9 Януари 2019

“The Greatest Showman – Original Motion Picture Soundtrack” е най-успешният албум в света за 2018 година с продажби, доближаващи 6 милиона. Двойно платиненият и номиниран за 2 награди Grammy саундтрак се доказа като световен феномен, натрупвайки над 4 милиарда преслушвания и безброй мултиплатинени сертификати. Албумът се изкачи отново до #1 позиция в класацията за продажби на Billboard – точно една година след като оглави същата класация за първи път. Към този момент “The Greatest Showman – Original Motion Picture Soundtrack” е прекарал пет седмици на първа позиция и това го превръща в първия саундтрак след “Frozen: Original Motion Picture Soundtrack” от 2014 г. с такова постижение. Албумът остава в Топ 10 на SoundScan/Billboard 200 за 31 седмици, като през две от тях е на първо място.

В допълнение на двойно платинения сертификат в Съединените щати, албумът се сдоби с четворна платина в Обединеното кралство и Южна Корея, тройна платина в Ирландия и Сингапур, двойна в Австралия, Тайван и Хонконг, платина в Канада, Нова Зеландия, Япония, Китай, Филипините и Индонезия, както и със злато в Мексико, Русия и Норвегия.

Саундтракът, който включва оригинални песни, написани от носителите на GRAMMY®, Tony® и Oscar Benj Pasek и Justin Paul (“La La Land”, “Dear Evan Hansen”), наскоро получи две номинации за 61-вите американски награди GRAMMY® за тройно платинената версия на “This Is Me”, изпълнена от Keala Settle & The Greatest Showman Ensemble. Тези номинации идват след победата на “This Is Me” в категорията “Best Original Song – Motion Picture” на 75-тите награди Golden Globe и номинация за “Best Original Song” на 90-тото издание на наградите Oscar, както и номинация на албума за “Favorite Soundtrack” на Американските музикални награди.

 “The Greatest Showman – Original Motion Picture Soundtrack” е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Прочетете още