60 години от рождението на фронтмена на INXS Michael Hutchence

60 години от рождението на фронтмена на INXS Michael Hutchence
22 Януари 2020

Днес, своя юбилей трябваше да празнува Michael Hutchence. Покойният фронтмен и текстописец на австралийската рок банда INXS е роден в Сидни на 22 януари 1960-а, преди точно 60 години.

INXS стават международни суперзвезди в края на 80-те и през 90-те. Имат издадени 10 студийни албума с оригиналния вокал и 2 с гост певеца J.D. Fortune (заместил  Michael Hutchence). По официални данни групата има над 30 милиона продадени албума по целия свят, но се смята, че са над 55 милиона. Най-продаваният албум на групата е "Kick" от 1987 година.

Именно той ги поставя на първото място в американските музикални класации и под No.2 в класацията на Великобритания с хита "Need You Tonight". Част от "Kick" са и други култови парчета като "Devil Inside", "New Sensation" и "Never Tear Us Apart", които достигат до топ 10 на Billboard. "Need You Tonight" им носи и 5 награди MTV Video Music Awards през 1988-а.

Освен с таланта си, Hutchence е много популярен и със своята харизма. Музикантът буквално е обожаван от дамите. Известно е, че има романс с австралийската певица Kylie Minogue и световния топмодел Helena Christensen. В крайна сметка се жени за телевизионната водеща Paula Yates, с която имат дъщеря Tiger Lily Hutchence.

На 22 ноември 1997-а година Michael Hutchence е открит мъртъв в стаята си в хотел в Сидни. Заключението на полицията е самоубийство. Неговата смърт е приета болезнено от всички почитатели на INXS. След това останалите членове на бандата пробват други вокалисти, но така и не възвръщат успеха си от 90-те години на миналия век. Това е групата, чието име се свързва най-вече с името на Michael Hutchence, както Doors с Jim Morrison, Queen с това на Freddie Mercury и Nirvana с Kurt Cobain.

Прочетете още