Aлбум в памет на членовете на "Клуб 27"

Aлбум в памет на членовете на
7 Април 2021

Организацията Over The Bridge има за цел да обърне внимание на психичното здраве в музикалните среди и една от кампаниите им - "Lost Tapes of the 27 Club", е посветена на музикантите от митологизирания "Клуб 27" – великите в музиката, които изгубват живота си на 27-годишна възраст, сред които са мултиинструменталистът и основател на Rolling Stones - Brian Jones, най-великият китарист в историята Jimi Hendrix, наричаната "Кралицата на рок енд рол музиката" - Janis Joplin, основателят на The Doors - Jim Morrison, фронтменът на Nirvana - Kurt Cobain и певицата, носителка на 6 награди Grammy - Amy Winehouse. Те стават неразделна част от въпросния клуб на вечността, а благодарение на Over The Bridge, изкуствен интелект създава албум в тяхна памет.

За целта са взети изолирани текстове, акорди, ритми и мелодии от песни на членове на клуба, и са предоставени на изкуствен интелект. Той, от своя страна, ги изучава и генерира нови, различни от подадените му произведения. След това аудио инженер взима отделно направените части и ги композира в песен. Така вече са създадени четири сингъла от албума "Lost Tapes of the 27 Club".

Снимка: https://losttapesofthe27club.com/

От организацията казват, че с този проект искат да покажат на света какво губим заради загубата на тези творци. Те смятат, че психичните проблеми в музикалния бранш са сериозни, но не им се обръща достатъчно внимание. Over The Bridge се надяват да насърчат повече хора от сферата на шоубизнеса и в частност музиката, да потърсят помощ. Повече за проекта, както и страхотните парчета ("You’re Gonna Kill Me", "The Roads Are Alive", "Drowned in the Sun и "Man, I Know"), създадени до момента, можете да откриете тук.

Прочетете още