Andrea Bocelli ще пее на откриващата церемония на Европейското първенство по футбол

Andrea Bocelli ще пее на откриващата церемония на Европейското първенство по футбол
11 Юни 2021

Световнопризнатият италиански тенор Andrea Bocelli ще пее на откриващата церемония на Европейското първенство по футбол, която ще се състои на Олимпийския стадион в Рим. Дългогодишният футболен фен, ще бъде единственият артист, който ще има изпълнение на живо на грандиозното събитие с начален час 21:00 българско време, което може да бъде гледано директно по БНТ и Нова.

Bocelli ще стъпи на футболния терен, заедно с 24-те национални отбора, за да открие първенството с изпълнение на обичаната от всички ария на Puccini - “Nessun Dorma”. Церемонията ще включва  прелитане на Freece Tricolori - акробатичният демонстрационен отбор на италианските военновъздушни сили, както и експолозии от цветни пиротехнически ефекти.

Bochelli е често канен за изпълнител на големи международни спортни събития, пял е на Олимпийските игри, Световното първенство по футбол и финала на Висшата лига във Великобритания.

Музикално надарен по рождение, Andrea Bocelli е един от най-обичаните и ценени певци в модерната история. Той е пял за папи, президенти и кралски особи, както и е изпълнявал в най-големите концертни зали и опери по света. Има спечелени седем награди BRIT за класическа музика, Златен Глобус, седем Световни Музикални Награди и звезда на Алеята на Славата в Холивуд.

Миналата година концертът му „Music For Hope” в Миланската катедрала се превърна в най-гледаното музикално лайвстрийм изпълнение на всички времена, с над 28 млн. гледания глобално за първите 24 часа.

Припомнете си спиращото дъха изпълнение на “Nessun Dorma” през 2011 в Central Park, New York:

Прочетете още