"Bohemian Rhapsody" е най-успешният музикален филм в целия свят с над 500 милиона приходи

4 Декември 2018

Биографичната екранизация за легендарния Freddie Mercury и Queen - "Bohemian Rhapsody" подобрява рекорди и вече е шампион по продажба на билети и съответно по гледаемост в киносалоните.

През изминалата седмица, той се превърна в най-успешния музикален филм в историята на американския пазар, като изпревари досегашния първенец - "Straight Outta Compton" от 2015-а за рапърите N.W.A.!

"Bohemian Rhapsody" е най-успешният музикален филм и в целия свят, като приходите вече надминават 500 милиона долара!

За сравнение - "Straight Outta Compton" е с 202 милиона, а биграфичния филм за Johnny Cash - „Walk The Line“ от 2005 е на трето място със 186 милиона.

Следвайки успеха на "Bohemian Rhapsody" в киното, саундтракът към филма отбелязва най-висока позиция на Queen в класациите от 38 години насам. 

Междувременно, емблематичната песен "Bohemian Rhapsody" от 1975, която дава името на филма, се завърна в класациите по света. По-рано съобщихме, че легендарното парче влезе отново в класацията за сингли Billboard Hot 100, този път под номер 33. Парчето има три отделни появи в Hot 100 в три различни десетилетия. През 1976-а песента достигна 9-то място, а през 1992-а отново е в класацията, но под No. 2.

Прочетете още