Брад Пит похвали Ана де Армас за ролята ѝ във филма "Blonde" за Мерилин Монро

Брад Пит похвали Ана де Армас за ролята ѝ във филма
9 Август 2022

Брад Пит похвали изпълнението на кубинката Ана де Армас като Мерилин Монро в новия филм "Blonde". 58-годишният актьор, който е от продуцентите, разкри, че лентата е била в процес на разработване в продължение на цели 10 години в неговата компания Plan B, но чак когато са открили кубинската актриса, е можело да се стигне до осъществяването му. А коментарът на Пит е по повод критиките, които заваляха към Ана де Армас, след като Netflix представи първия трейлър. Почитателите на най-известната блондинка на XX век са възмутени от испанския акцент на Ана. Въпреки това Брад казва за нея, че е "абсолютно феноменална" и допълва, че "това е много труден образ за превъплъщение".

"Мерилин е единствена по рода си холивудска и попкултурна икона, която излиза извън рамките на своето поколение и личната си история. Всяка актриса, която поема тази роля, знае, че носи голяма отговорност. Съдейки по трейлъра, Ана е отличен избор, защото е успяла да предаде чара, човечността и уязвимостта на Мерилин. Нямаме търпение да видим филма в неговата цялост!", заявява в подкрепа на изпълнението и президентът на Authentic Brands Group (ABG) и представител на "Marilyn Monroe Estate" Марк Роузън, който отговаря за наследството на Монро.

По повод голямата отговорност за ролята на иконичната звезда, Ана де Армас наскоро коментира, че иска да се противопостави на традиционния кастинг в Холивуд. "Искам да играя латина. Но това не означава да правя роли с кошница плодове на главата си. Това е моята надежда, че мога да покажа, че можем да направим всичко, ако ни се даде време за подготовка и ако ни бъде даден шанс, само един шанс.", казва актрисата, която блесна като едно от момичетата на Бонд в последния филм с Даниел Крейг - "Смъртта може да почака".

"Blonde" ще бъде показана за първи път на Международния филмов фестивал във Венеция, който ще се проведе от 31 август до 10 септември 2022г., а след това - по Netflix на 23 септември.

Прочетете още