Depeche Mode съобщиха причината за смъртта на Andy Fletcher

Depeche Mode съобщиха причината за смъртта на Andy Fletcher
29 Юни 2022

Depeche Mode потвърдиха причината за смъртта на техния скъп приятел, член на семейството и колега Andy Fletcher. Един месец след смъртта на кийбордиста и съосновател на групата, останалите членове Dave Gahan и Martin Gore публикуваха ново изявление в социалните мрежи, от което ставя ясно, че той е починал от аортна дисекация (спукване на най-голямата артерия в човешкото тяло).

"Получихме резултатите от аутопсията и семейството на Andy ни помоли да ги споделим с вас. На 26 май Andy претърпява дисекация на аортата. Въпреки че беше твърде ранна, смъртта му е естествена и без страдание.", се казва в публикацията.

Andy Fletcher почина на 60-годишна възраст на 26 май. Присъствието му в Depeche Mode бе от изключително значение. Той свиреше на клавирни и бас, бе мениджър на групата, неин основен говорител и представител. Твори във всички 14 студийни албума на бандата с над 40-годишна история. Също така участва във всяко едно от световните им турнета. През 2020г. беше въведен в Залата на славата на рокендрола заедно с колегите си от състава.

"Благодарим ви за цялата любов, която показахте на Andy и неговото семейство и приятели през последните няколко седмици", се казва още в изявлението. "Честно казано, това означава света за всички нас. Andy, ще ни липсваш, но със сигурност няма да бъдеш забравен."

Прочетете още