Elton John се отправя на едно последно турне, след което слага край на музикалната си кариера

Elton John се отправя на едно последно турне, след което слага край на музикалната си кариера
25 Октомври 2021

Сър Elton John ще се отправи на едно последно турне, след което ще прекрати кариерата си. Това сподели той в свое интервю като намеренията му са да изнесе концертите от световната си обиколка, която бе отложена заради пандемията и скорошна травма на бедрото, довела до операция.

"Ще бъда на 76 когато турнето приключи", каза носителят на пет награди Grammy. "Не знам колко време ми остава на този свят след това. Получих достатъчно аплодисменти. Не искам да продължавам да пътувам. Не искам да съм далеч от семейството си."

Elton John и съпругът му отглеждат заедно две момчета на 10 и на 8 години. Единственото, което големият музикант иска в последните години от живота си, е да бъде именно с тях.

"Всичко е много вълнуващо – животът, който водих, кариерата, която имах и семейството, което създадох", сподели още той. "Всеки допълнителен ден е бонус. Трезвен съм, чист съм и мога да се наслаждавам на живота си такъв, какъвто е."

Музикантът има зад гърба си над 4000 концерта в над 80 държави, както и 31 платинени и 38 златни албума.

Стартът на американската част от турнето му "Farewell Yellow Brick Road", е през януари 2022 г. в Ню Орлиънс, а европейските концерти са предвидени за 2023-а.

Прочетете още