ELVIS – филмът за Краля на рока е на върха на бокс-офис класацията в Северна Америка

ELVIS – филмът за Краля на рока е на върха на бокс-офис класацията в Северна Америка
28 Юни 2022

Оригиналната суперпродукция ELVIS, дело на режисьора-визионер Baz Luhrmann, който изследва живота и музиката на Краля на рока (в ролята Austin Butler) през призмата на сложните му отношения с неговия мениджър, полковник Tom Parker (Tom Hanks), дебютира на върха на бокс-офис класацията в Северна Америка.

Филмът генерира 31,1 млн. долара в първия си уикенд, появявайки се в 3906 кина в САЩ и Канада, сочат финалните изчисления.

Лентата получи одобрение от 80% от критиците в Rottentomatoes.com. Това е третата по успех премиера на музикален биографичен филм, след тази от 2015 г. на Straight Outta Compton и Bohemian Rhapsody, която излезе през 2018 г., показват данни на Comscore.

Ако още не сте го гледали, ето финалния трейлър:

Top Gun: Maverick пък е донесъл на Paramount Pictures приходи от 29,6 милиона щатски долара, сочат крайните данни на студиото. 

Първоначално беше съобщено, че двата филма са донесли по 30,5 милиона щатски долара от продадени билети през уикенда в САЩ и Канада. Така те се конкурираха за първото място в северноамериканския бокс-офис, което наложи да бъдат обобщени финансовите резултати от неделя, за да се определи най-печелившата продукцията.

И ELVIS, и Top Gun: Maverick се представиха добре, отбелязват световните информационни агенции като лентата - продължение на хита от 1986г. с Tom Cruise задържа интереса на зрителите вече пет седмици.

Третата позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка е за Jurassic World: Dominion с постъпления в размер на 26,4 милиона щатски долара.

Прочетете още