Емблематичната бяла риза с волани на Prince от „Purple Rain“ и други негови вещи се продават на търг

Емблематичната бяла риза с волани на Prince от „Purple Rain“ и други негови вещи се продават на търг
15 Ноември 2023

Почитателите на Prince, който беше известен почти толкова с екстравагантните си тоалети, колкото и с хитовете си, ще имат възможност да наддават за част от великолепните костюми на покойния изпълнител на онлайн търг тази седмица, съобщават световните медии. Колекцията, включваща повече от 200 лота, е събрана от френски колекционер, който първоначално е възнамерявал да открие музей в чест на определяния като „гений“, оставил огромен отпечатък в музикалната индустрия композитор и автор на песни, но по-късно се е отказал от този план, според бостънската аукционната къща RR Auction, която ръководи продажбите.

Колекционерът се е свързал с лица, които са работили в тясно сътрудничество с Prince, за да събере предметите, тъй като е вярвал, че определящият тенденциите артист, който почина през 2016 г., е бил не само музикален виртуоз, но и модна икона, съобщават от аукционната къща. Един от акцентите на търга е пищната бяла риза с жабо, носена от звездата по време на изпълнението на песента „Purple Rain“ на Американските музикални награди през 1985 г. Аукционната къща оценява стойността ѝ на 15 000 долара.

Снимка: RR Auction

Според Bobby Livingston от RR Auction търгът проследява еволюцията на носителя на седем награди Grammy в музиката и модата от ерата на „Purple Rain“ до смъртта му.

Сред другите предмети на търга са чифт сини ботуши с висок ток от турнето Act I, оценени на 20 000 долара, специално изработен златен сценичен костюм с любовни символи, оценен на 10 000 долара, негова синя китара Schecter Cloud, оценена на 4 000 долара, фотографии, мастъркасети на хитови албуми и официална документация за неговите филми и музикални клипове.

По-рано тази година родният щат на Prince - Минесота, го почете, като преименува на негово име участък от магистрала, който минава покрай дома му в Пейсли парк. Мастилото, с което губернаторът подписа законопроекта за промяната, беше лилаво - знаковият цвят на музиканта.

Прочетете още