Eros Ramazzotti представи новия си албум BATTITO INFINITO

Eros Ramazzotti представи новия си албум BATTITO INFINITO
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG
19 Септември 2022

BATTITO INFINITO е заглавието на новия музикалeн проект на най-обичания италиански изпълнител Eros Ramazzotti. Колекцията е манифест на обновената артистична идентичност на певеца. В нея той си сътрудничи с международни музиканти като на Michael Landau и Keith Carlock, бивш барабанист на Sting и James Taylor.

Свързващата нишка в BATTITO INFINITO е любовта, представена във всичките ѝ форми в 12 нови песни. Емоционален старт на албума дава заглавното парче – “Battito Infinito”, което е следвано от синглите “AMA” и “Magia”- разказ за бащината обич на Eros към сина му Gabrio Tullio. В песента “Figli Della Terra” с Jovanotti, Eros описва хармонията между човека и природата, а в “Ti Dedico” – неразрушимите връзки, преодоляващи всички трудности. Певецът посвещава “Gli Ultimi Romantici”, “Nessuno A Parte Noi” и “Eccezionali” на тези, готови да повярват и следват неизмеримата сила на чувставата си. Сред заглавията, които докосват струните на сърцето е оставено и място за жизнерадостно латино звучене в “Madonna De Guadalupe”, “Ritornare A Ballare” и “Sono” в колаборация с дългогодишния му приятел Alejandro Sanz. BATTITO INFINITO завършва с първата и единствена поп песен в колекцията, написана от маестро Ennio Morricone – “Ogni Volta Che Respiro”.

Tърсете албума в MusicMall.bg

Албумът BATTITO INFINITO ще бъде подкрепен и от световно турне, чиято дългоочаквана премиера бе на 15 септември в Севиля, Италия. Двучасовата италианска продукция включва песни от 35-годишната кариера на Eros и предстои да обиколи света. Със 70 концерта в Америка и Европа, очакваме шоуто на Ramazzotti и в София - на 25 Април 2023г. в зала Арена Армеец.

Албумът излиза и се разпространява на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group, с медийната подкрепа на на Радио 1 и Dir.bg.

Прочетете още