Goran Bregović подарява новия си албум с всеки билет за концерта на 13 април в Арена Армеец

Goran Bregović подарява новия си албум с всеки билет за концерта на 13 април в Арена Армеец
13 Ноември 2017

В момента тече европейската част от турнето в подкрепа на новия албум на Goran Bregović "Three Letters From Sarajevo", което ще премине и през България.

Българските фенове на кръсника на балканската музика ще имат възможност да получат новия му албум "Three Letters From Sarajevo" напълно безплатно след закупуване на билет за концерта му на 13 април в Арена Армеец.

"Three Letters From Sarajevo" е новият изключително въздействащ музикален проект на балканската звезда, в който се връща към корените си с един своеобразен музикален шедьовър. Композициите в албума са метафора за обединението между религиите и лична изповед на любимецът на публиката към родния му град Сараево.

При създаването на "Three Letters From Sarajevo" Bregović обединява трите религии на населението в хармония с традиционните сватбени и погребални оркестрации. След това отново включва пълен симфоничен оркестър, за да работи над 3 дълги инструментални части с 3 соло цигулки и гост-изпълнители (певецът от Алжир Rachid Taha, израелските изпълнители Riff Cohen и Asaf Avidan и испанската звезда Bebe). Албумът не е просто списък с песни, а сборник с истории, разказани в 11 музикални композиции с характерния стил и темперамент на Goran Bregovic.

Специално за родната публика световноизвестният музикант и композитор ще направи уникалния жест, като дискът ще бъде раздаван в деня на самото събитие срещу представен пропуск при влизане в залата.

Концертът, заедно със симфоничен оркестър ще се проведе на 13-ти април, 2018 г. от 20:00 в зала Арена Армеец.

Прочетете още