Избраха актьора за ролята на Elvis Presley

Избраха актьора за ролята на Elvis Presley
16 Юли 2019

Режисьорът на предстоящия нов биографичен филм за Elvis Presley Baz Luhrmann („Мулен Руж“, „Великият Гетсби“), който известно време избираше между няколко кандидати, е взел решение кой да изиграе Краля на рокендрола и ролята ще бъде поверена на 27-годишния Austin Butler.

По-рано, един от кандидатите за тази роля беше бившият вокалист на One Direction Harry Styles, останалите разглеждани да се превъплътят в образа на легендарния музикант бяха Miles Teller („Дивергенти“, „Фантастичната четворка“), Ansel Elgort („Вината в нашите звезди“).

Лентата ще проследи възхода на славата на Elvis и неговите отношения с мениджъра му Tom Parker, който на практика е контролирал целия му живот. В образа на Parker ще влезе носителят на две награди Оскар в категория „Най-добра мъжка роля“ Tom Hanks.

Избраният за главната роля Austin Butler придоби известност с главна роля в сериала „Хрониките на Шанара”. Той участва и в „Мъртвите не умират” заедно с Bill Murray и Selena Gomez, а скоро ще го гледаме и рамо до рамо с Brad Pitt и Leonardo DiCaprio в дългоочаквания девети филм на Quentin Tarantino „Имало едно време в Холивуд“.

Режисьорът заяви, че са търсили актьор, който да може да пресъздаде с най-голяма естественост емблематичните движения на Elvis и неговите гласови качества, но също така и уязвимостта на артиста. Снимките на лентата започват следващата година в Австралия.

Прочетете още