Кои са големите победители на наградите BRIT 2019

Кои са големите победители на наградите BRIT 2019
21 Февруари 2019

Calvin Harris и поп рок групата The 1975 са големите победители на Британските музикални награди – BRIT 2019, които се състояха снощи в О2 Арена, Лондон. Вечерта беше открита с музикален сет на актьора Hugh Jackman, който изпълни песни от хитовия саундтрак на филма с негово участие „The Greatest Showman“. Церемонията бе закрита със специална селекция от най-големите хитове на P!nk, която получи наградата за изключителен принос към музиката. Тя влезе в историята на музикалната индустрия като първият чуждестранен изпълнител, удостоен с този приз.

Ето кратко видео, което обобщава церемонията:

Calvin Harris беше избран за продуцент на годината. Той спечели и наградата за най-добър британски сингъл с колаборацията си с Dua Lipa „One Kiss“.

The 1975 спечелиха в категориите група на годината, както и отличието за най-добър албум за техния „A Brief Inquiry into Online Relationships“.

Little Mix спечелиха втората си награда BRIT за най-добро британско видео за техния хит с участието на Nicki Minaj „Woman Like Me“.

Ed Sheeran беше отличен за глобален успех.

В международните категории Drake спечели за най-добър изпълнител, докато Ariana Grande беше наградена за най-добра изпълнителка.

The Carters или Beyonce и JAY-Z получиха приза за международна група. Двамата не бяха на церемонията, а благодариха с видео, в което пресъздадоха част от клипа си към парчето „Apeshit“, снимано в Лувъра. Този път обаче бяха застанали пред портрет на Meghan Markle като кралица Виктория вместо пред прочутата Мона Лиза.

Прочетете още