Коледната елха в центъра на Пловдив грейва тържествено днес

Коледната елха в центъра на Пловдив грейва тържествено днес
2 Декември 2019

В навечерието сме на едни от най-чаканите празници. Броени дни остават до Коледа и началото на 2020 година. Първото от поредицата събития, които Община Пловдив организира за жителите и гостите на града, е тържественото запалване на светлините на коледното дърво. Елхата е висока 13 метра и тежи около 1,5 тона. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи в гр. Раковски. Светлините на Коледното дърво пред Общината в Пловдив ще бъдат запалени тържествено тази вечер от 17.30 часа.

В празничното тържество по случая традиционно ще се изявят талантливи пловдивски деца. Тази година това са малчуганите от Детска вокална формация "Омайниче“ с ръководител Таня Орманова и Детски танцов състав "Луди млади“ към НЧ "Проф. Кирил Дженев 2019“, които ще представят фолклорна програма.

Празничният декември влиза и в Стария град с настроение, усмивки и звън на весели камбани. Днес Общински институт "Старинен Пловдив" поставя началото на традиционните си празници с мотото "Светлина и надежда".

В навечерието на Коледа и Нова година община Пловдив организира поредица от празнични концерти на откритата сцена на пл. "Стефан Стамболов". От 23-ти декември в рамките на четири последователни дни на сцената ще се качат, за да поздравят пловдивчани Студентска формация "Жарава", Женски народен хор "Боряна", Биг Бенд Пловдив и група "Мистик".

Навръх Нова година - на 31 декември от 22 часа до 2.00 ч на 1 януари на откритата сцена ще се състои и официалната градска церемония по изпращането на 2019 г.

Прочетете още