Марая Кери призна, че страда от биполярно разстройство

Марая Кери призна, че страда от биполярно разстройство
12 Април 2018

Марая Кери каза пред сп. People, че е била диагностицирана с биполярно разстройство, но едва наскоро е решила да потърси професионална помощ. 48-годишната певица, която прекара близо 3 десетилетия на върха на поп индустрията разкри, че за първи път е разбрала за заболяването си през 2001-ва година, след като е получила нервен срив. Дълго време обаче е отказвала да приеме подобна диагноза и едва наскоро е решила да потърси и получи лечение.

Марая каза, че се е подложила на лечение, след като е преживяла "най-трудните си години" заради кариерата си, снимането на риалити шоу и любовни проблеми. Пред изданието тя не скри и че всъщност се лекува от биполярно разстройство тип II, характеризиращо се с чести периоди на хипомания и депресия. Биполярнтото разстройство тип II се смята трудно да диагностициране. Певицата, която има 6-годишни близнаци от бившия си съпруг Ник Кенън, обясни, че има позитивна нагласа за бъдещето.

"В момента взимам лекарство, което ми се отразява доста добре. Не ме кара да се чувствам прекалено уморена, мудна или нещо подобно. Да намериш правилния баланс е най-важното нещо."

„Започнах да се връщам към нещата, които обичам – пеенето и писането на песни“, сподели още поп дивата.

Марая Кери е сред най-успешните изпълнители през изминалия над четвърт век. От албумите й са продадени над 200 милиона копия по света. Носителка е на редица музикални награди сред които пет награди "Грами".

Прочетете още