"Moonage Daydream" - Филмът за David Bowie бе представен в Кан

25 Май 2022

Документалният филм "Moonage Daydream" за David Bowie, създаден с одобрението на семейството му, бе представен на филмовия фестивал в Кан като предпремиерното му пускане бе в рамките на CinemaCon, Лас Вегас в края на април.

По продукцията, озаглавена като едно от парчетата на легендарния музикант, се работи от близо пет години, а режисьор, сценарист, монтажист и съпродуцент е Brett Morgen, чието дело е лентата за фронтмена на Nirvana "Kurt Cobain: Montage of Heck" (2015).

Нито биографичен, нито обичаен документален, филмът съчетава музика на Bowie с концертни видеа, богати фрагменти на почитатели и поредност от сюрреалистични, нереални изображения, с цел да сътвори "звукова и образна приказност", споделя продуцентът Bill Gerber ("Роди се звезда"). За целта, с помощта на дългогодишния приятел и продуцент на хамелеона на рок музиката - Tony Visconti, Morgen използва записи, които досега не са разкривани пред публика и е получил пълен достъп до личните архиви на Bowie. Това е първият проект, създаден с официалното одобрение на семейството и наследници на покойния британец, а резултатът е описван като "артистичен филм, който води зрителите на пътешествие през творческия живот на Bowie"

"Moonage Daydream" ще се появи по кината през септември. Ето и официалния му трейлър:

Прочетете още