Напусна ни звездата от „Брилянтин“ Оливия Нютън-Джон

Напусна ни звездата от „Брилянтин“ Оливия Нютън-Джон
9 Август 2022

Една от най-големите поп звезди през 70-те и началото на 80-те години на ХХ век, Оливия Нютън-Джон почина на 73-годишна възраст.

Актрисата и певица е издъхнала в ранчото си в Калифорния рано в понеделник сутрин, заобиколена от семейството и приятелите си. Новината за кончината ѝ беше съобщена от нейния съпруг Джон Ийстърлинг на официалната ѝ страница във Facebook. 

В изявление, публикувано в Instagram, той написа: "Молим всички да уважават личния живот на семейството в този много труден момент. Повече от 30 години Оливия беше символ на триумфа и надеждата, споделяйки пътя си с рака на гърдата." И призова почитателите ѝ вместо да купуват цветя в нейна памет, да дарят средствата на фондацията срещу рак, основана от Оливия Нютън-Джон.

Нютън-Джон придобива световна известност с ролята на Санди в прочутата екранизация на бродуейския мюзикъл "Брилянтин" (1978г.), където си партнира с актьора Джон Траволта. Песни от филма като "You're the one that I want" и "Summer Nights" останаха вечни хитове за поколения. Носителка е на 4 награди Grammy и има звезда на Алеята на славата.

Джон Траволта също сподели в социалните мрежи тъгата си от нейната загуба: 
"Моя скъпа Оливия, ти направи живота ни толкова по-хубав. Влиянието ти беше невероятно. Толкова много те обичам. Ще се видим някъде там, по пътя, и отново ще бъдем заедно. Твой съм от мига, в който те видях, и завинаги! Твоят Дани, твоят Джон!"

Прочетете още