„Нависоко“ на Миро и Койна Русева е любимата песен за пътуване на българите

„Нависоко“ на Миро и Койна Русева е любимата песен за пътуване на българите
24 Август 2019

Това лято за втори път БГ РАДИО и Shell дадoха възможност на слушателите да подредят своя класация със Стоте най-любими български песни за пътуване. На 23 август перфектният български саундтрак на лятото прозвуча в почти десетчасова класация, излъчена в ефир. Над 12 500 вота, получени през един от най-ваканционните месеци в годината на www.bgradio.bg, определиха като големия победител „Нависоко“ на Миро и Койна Русева, песента, която двамата представиха за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2019.

В ефир, когато научи новината, че „Нависоко“ е номер 1, Миро благодари на всички слушатели, които са гласували и на екипа на песента – на Койна Русева и Игор Марковски. „Изключително съм щастлив, че избрахте тази песен за най-любима песен за пътуване това лято. Нека посоката ни винаги е на високо - защото ние не сме от тук, ние сме от там, от високото."

Сред артистите с най-много песни в класацията са Графа – със седем, Миро, СкандаУ и Любо Киров – с по пет, Ицо Хазарта и Ъпсурт, Васил Найденов и Михаела Филева – с по четири песни. Припомняме, че в първото издание на подреждането на първо място застана „По-полека“ на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

А ето и как изглежда Топ 5 от класацията на слушателите на БГ РАДИО с любими песни за пътуване за 2019:

Нависоко – Миро и Койна Русева
По-полека – Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
Черната овца – АХАТ
Cash – Графа и NDOE
Браво – Ицо Хазарта

БГ РАДИО дава възможност на всички, които са пропуснали излъчването на живо на Топ 100 български песни за пътуване, да чуят повторението на класацията и в неделя на 25 август от 14:00. Класацията с песни за пътуване се осъществи с подкрепата на Shell, а от всички слушатели, гласували в нея, ваучер на стойност 300 лв. за гориво от Shell плюс 10 000 ClubSmart точки спечели Нели Найденова от Русе.

Прочетете още