Ново - ретроспективно видео, емблематична снимка и още... в памет на Freddie Mercury

Ново - ретроспективно видео, емблематична снимка и още... в памет на Freddie Mercury
6 Септември 2021

На вчерашния 5-и септември се навършиха 75 години от рождението на незаменимия Freddie Mercury – един от най-смелите и искрени артисти, съществували някога, написал една от най-хубавите истории в света на истинския музикален шоубизнес. И за да бъде отбелязан този значителен повод, в деня имаше поредица от съобщения и чествания. Ето някои от тях:

Спомняйки си Freddie, официалният му канал в YouTube празнува човека и наследството, което остави след себе си, обединявайки се с Mercury Phoenix Trust (организацията за СПИН, основана на негово име) и публикува ново - ретроспективно видео, специално създадено за деня, което ни напомня за някои незабравими моменти, които легендарният фронтмен на Queen завеща на поколения меломани.

Съвместно с Националната портретна галерия в Лондон пък емблематична снимка на Freddie, направена от известния фотограф Neal Preston на Wembley през 1986 г., която галерията е закупила за тяхната постоянна колекция, от днес е изложена в библиотеката в Willesden Green в британската столица.

Снимка: Screenshot/www.youtube.com/Neal Preston

Навсякъде в новините на Queen обичаният вокалист на групата бе почетен с много любов. А през седмицата, в рамките на сериите „The Greatest“ и конкретно в Епизод 25 „Queen On Video“, бандата отпразнува своя пионерски подход при създаването на клипове, което доведе до някои наистина емблематични визуализации. Несъмнено, през цялата си история Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor и John Deacon винаги са били в състояние да ни омагьосват, да ни забавляват и да ни изненадват с видеоклиповете си.

TikTok също се присъединява към припева Ay-Oh, който почита Mercury с кампания „Freddie 75“, предлагаща култова тениска по поръчка, средствата от продажбите на която ще са в помощ на фондове за лечението на болни от СПИН и вируса на ХИВ по целия свят.

Прочетете още