Продават на търг ценни предмети от филмите за Джеймс Бонд - Аукционът е с благотворителна цел

Продават на търг ценни предмети от филмите за Джеймс Бонд - Аукционът е с благотворителна цел
28 Септември 2022

Предмети от филмите за Джеймс Бонд ще бъдат предложени на търг, съобщи Ройтерс, предаде БТА. Колекцията включва легендарния автомобил „Астън Мартин DB5“, както и костюми на филмовия шпионин. Аукционът е с благотворителна цел и средствата от него ще бъдат дарени за различни каузи. Повод е 60-годишнината на франчайза.

Търгът ще бъде в две части. Първият ще се осъществи на живо в сряда, 28 септември, а вторият ще бъде онлайн с наддаване до 5 октомври. Тогава е „Денят на Джеймс Бонд“ – премиерата на „Доктор Но“, първата лента за британския шпионин от 1962 г.

С автомобила „Астън Мартин DB5“, част от събитието, са заснети някои от най-запомнящите се сцени в поредицата, включително във филма „Смъртта може да почака“. Стойността му е между 1,62 млн. и 2,16 млн. щатски долара. Това е една от едва осемте реплики на модела, създаден специално за продукцията. Външният вид на колата е точно копие на това, което всички асоциират с 007. „Способен е да направи всички каскади, заснети край скалните пещери в италианския град Матера“, казва пред Ройтерс Ейдриън Хюм-Сейър от аукционната къща "Кристис".

В аукциона са включени също костюми, носени от Даниъл Крейг в последната му поява в ролята на Джеймс Бонд и такива носени от Рами Малек и Лашана Линч в „Смъртта може да почака“.

Прочетете още