Queen обмислят продължение на филма "Bohemian Rhapsody"!

Queen обмислят продължение на филма
14 Март 2019

Обсъжда се създаването на продължение на филма "Bohemian Rhapsody", който пожъна невероятни успехи - спечели два Златни глобуса (включително за най-добър филм), две награди БАФТА и четири Оскара, превърна се в хит сред зрителите и критиката и официално бе обявен за най-успешният музикален биографичен филм на всички времена, на база посещаемост в киносалоните и приходи от билети.

Новината идва от режисьора Rudi Dolezal, който в миналото е работил по доста от видеоклиповете на Queen, сред които "These Are the Days of Our Lives", "The Show Must Go On", "Innuendo" и "The Miracle". Той сподели, че мениджърът на групата - Jim Beach обмисля продължение.

"Убеден съм, че планират продължение, което да започва с Live Aid", казва Dolezal и добавя, че идеята се "обсъжда много усилено в семейството на Queen".

От финансова гледна точка продължението на филма би било съвсем логично - при бюджет от 50 милиона долара, "Bohemian Rhapsody" спечели 875 милиона в бокс офиса.

На този етап, по темата няма официален коментар от групата. Но през април по ABC ще тръгне документалният филм "The Show Must Go On: The Queen & Adam Lambert Story", който проследява кариерата на Adam Lambert от самото й начало, през дните му като участник в "American Idol", до присъединяването му към Queen. В лентата ще са включени неизлъчвани дотогава кадри на живи изпълнения, както и интервюта с Brian May, Roger Taylor и Lambert. С интервюта ще се включат и носителят на Оскар за ролята си в "Bohemian Rhapsody" актьор Rami Malek и други.

Прочетете още