Roxette със специално юбилейно издание на албума "Joyride"

Roxette със специално юбилейно издание на албума
18 Октомври 2021

Тази година шведското дуо Roxette отбелязва 30-годишнината на третия си студиен албум "Joyride" (1991г.) като на музикалния пазар ще бъде пусната специална юбилейна колекция. Обичан от меломаните и дал ни страхотни парчета като "Fading Like a Flower (Every Time You Leave)", "Spending My Time" и едноименното "Joyride", той следва супер успеха на предишната творба на Marie Fredriksson и Per Gessle - "Look Sharp!" (1988), оглавява редица класации, сертифициран е като мултиплатинен на няколко територии и е продаден в над 11 милиона копия по целия свят.

А на 26-и ноември записът ще бъде отпразнуван с релийза на 4 албума на плочи и боксет от 3 CD-та, съдържащи оригинални издания, както и неиздаван преди и труден за намиране материал, който рисува пълна картина на уникален период в поп историята. Богато илюстрирана книжка от 32 страници разказва тази история. 12 от песните в колекцията не са издавани преди, сред тях и първият запис на "Hotblooded", който първоначално трябвало да бъде откриващият трак в албума, докато "Joyride" не победил, давайки името на творбата и световното турне "Join the Joyride".

Освент LP бокса с албуми на плоча, оригиналният албум също излиза, този път с  разгъващ се калъф и пресован в мраморен или черен винил.

Прочетете още