„Семейство Сопрано” ще се завърне с предистория! Този път на голям екран

„Семейство Сопрано” ще се завърне с предистория! Този път на голям екран
Снимка: mezclaconfusa
12 Март 2018

Предстои завръщане към света на популярния и любим на толкова много зрители „Семейство Сопрано”. Това ще бъде история, която хронологично предхожда събитията в хитовата телевизионна поредица, при това за кино.

От продуцентската компания New Line Cinema съобщават, че са закупили сценария „The Many Saints of Newark“ („Многото светци на Нюарк”) от създателя на „Семейство Сопрано” Дейвид Чейс и сценариста Лорънс Конър, който също е работил над телевизионното шоу.

Действието в предстоящата лента ще се развива през 60-те години на миналия век, по времето на бунтовете в Нюарк между гангстерските фамилии.

Дейвид Чейс ще е съпродуцент и ще участва в избора на човека, който ще седне на режисьорския стол. Продуцентите на лентата очевидно възнамеряват да се възползват от все още продължаващата популярност на вече класическия сериал на НВО. Очаква се и герои от оригиналния сериал да се появят във филма.

За съжаление главният актьор Джеймс Гандолфини, който играе ключовия образ – Тони Сопрано, почина на 19 юни 2013-а година на 51 годишна възраст.

Сериалът проследява живота на едно нетипично и особено американско семейство. Тони Сопрано е лесно избухлив член на мафиотска организация, контролираща престъпните сделки в Ню Джърси. Той започва да страда от депресия, породена от годините стрес, свързани с работата му и трудното му детство. Тони се обръща за помощ към психиатъра д-р Дженифър Мелфи, чието желание да му помогне често е примесено с чувство на страх и несигурност, провокирани от опасния му начин на живот. Другите членове на семейството са съпругата на Тони, Кармела Сопрано, и двете му деца Медоу и Антъни Младши, които неволно са въвлечени в интригите и борбата за власт на безскрупулната италианска мафия. Историята се фокусира върху трудния баланс между нормалния семеен живот на героите и тяхната неизбежна обвързаност с тъмните страни на подземния свят.

„Семейство Сопрано” се излъчва по телевизия HBO от 10 януари 1999 г. до 10 юни 2007 г., като за този период печели 21 награди Еми и 5 награди Златен глобус.

Прочетете още