Създават мюзикъл, посветен на принцеса Даяна

Създават мюзикъл, посветен на принцеса Даяна
Снимка: Joe Haupt
14 Август 2019

Вълнуващ спектакъл се задава в културния афиш на Ню Йорк догодина. Едни от най-добрите певци, музиканти и танцьори ще поставят мюзикъл на Бродуей, посветен на лейди Даяна, съобщи BBC във вторник. Животът на една от най-обичаните обществени личности на 20-ти век, ще бъде пресъздаден по начин, който да задоволи сетивата и на най-претенциозните зрители. Премиерaта на шоуто пред публика ще бъде през 2020г.! Ето и подробностите:

Историята на жената, която разтърси кралските особи и избра да бъде безстрашна и затова стана вечна. Това е накратко темата на представлението, озаглавено простичко "Даяна".

По-голямата част от музиката е дело на пианиста на легендарната рок-банда Bon Jovi - Дейвид Брайън. Той е носител и на две престижни награди "Тони" за сценичното си шоу "Мемфис" през 2010 година.

Главната роля в мюзикъла е поверена на Джийна де Ваал, която е известна с участието си в постановките "American Idiot" и "Kinky Boots", отново на Бродуей. Говорейки за покойната принцеса, актрисата каза: "Тя успяваше да накара всеки да се чувства специален, от най-висшата личност до хората с най-нисък статут и мисля, че искаме да го отпразнуваме". Принц Чарлз ще бъде изигран от Ро Хартрамф.

Според Hollywood Reporter мюзикълът "изглежда има много от елементите, необходими за хит". Официалната премиера ще бъде на 31 март в театър "Longacre".

Наричана "принцеса на народа" (people's princess) лейди Даяна е забележителна личност, допринесла за развитието на благотворителността по света с многобройни изяви в тази област, член на британското кралско семейство. На 31 август 1997 г. принцесата на Уелс умира в автомобилна катастрофа в Париж. Инцидентът става в тунела Понт де л'Алма.

Прочетете още