The Rolling Stones имат 9 нови парчета за преиздаването на албума "Tattoo You" по случай 40-годишнината му

The Rolling Stones имат 9 нови парчета за преиздаването на албума
21 Юли 2021

Китаристът на рок величията The Rolling Stones, Ronnie Wood сподели, че с бандата работят по нова, разширена версия на албума "Tattoo You", издаден през август 1981 г. и с новия релийз ще отпразнуват 40-годишнината на творбата.

"Двамата с Mick направихме 9 нови песни за 40-годишнината на албума", разкрива Wood в интервю за The Times.

Култовият запис се състои до голяма степен от студийни записи, създадени още от 70-те години, към които впоследствие са добавени вокали и инструментални части, за да завършат напълно песните. Той носи на The Rolling Stones осмото поредно първо място за рок албум в САЩ – уникална серия, започнала още през 1971 година с албума "Sticky Fingers". Продаден е в над 4 милиона копия само в САЩ и е част от класацията на музикалната библия Rolling Stone - "500-те най-велики албума на всички времена". Водещият сингъл "Start Me Up" е тотален хит и се превръща в една от най-разпознаваемите песни на групата. Успешни са и парчетата "Neighbours" и "Waiting on a Friend".

Новата версия на "Tattoo You" ще продължи тенденция на Stones, да преиздават своите класически албуми с нечуван досега бонус материал. През 2020 г. емблематичната група представи разширено издание на албума си "Goats Head Soup" от 1973 г. с три неиздавани преди това парчета. По същия начин преиздаването на "Exile on Main Street" от 2010 г. включва 10 песни от съкровищницата на бандата, актуализирани, променени и издадени за първи път.

Източник: ultimateclassicrock.com

Прочетете още