Учени от Харвард дават съвети за правилно възпитание на децата

Учени от Харвард дават съвети за правилно възпитание на децата
16 Май 2019

Родителите обичат конкретни съвети, които да им помогнат да изберат правилния път по отношение на възпитанието на децата. А ако въпросните съвети идват от учени от Харвард, то няма как да не ги предоставим на вашето внимание.

1. Говорете с децата си
Общуването с вас ще им помогне да разберат света, в който живеят, и емоциите на хората около тях. Качествените отношения и разговори ще им помогнат да осъзнаят какво е в основата на общуването между хората.

2. Давайте им добри примери
Децата ще възприемат това, което казвате, ако виждат, че действително го вършите.

3. Разкажете им за нещата, които са наистина важни
Очевидните неща за възрастните невинаги са разбираеми за децата. Старайте се да им внушите идеята, че не трябва да се държат подобаващо само пред вашия поглед, но и във всички други ситуации.

4. Дайте им възможност да ви помагат
Нека и те да имат задължения. Когато децата знаят, че нещо зависи от тях, по естествен начин се учат да помагат в семейните задължения. Винаги им благодарете за помощта и ги учете да благодарят на всички, които правят нещо за тях.

5. Помогнете им да имат много гледни точки
Като цяло децата се срещат с неголяма група хора – семейство, приятели, съученици. Но светът е голям. Разкажете на детето за други култури и за конкретните проблеми, с които хората се сблъскват в тях.

Не можем да научим едно дете как да бъде щастливо, но може да го възпитаме по начин, който ще го направи щастливо.

Прочетете още