“Yesterday“ на The Beatles е определена за най-хубавата песен в историята на човечеството

“Yesterday“ на The Beatles е определена за най-хубавата песен в историята на човечеството
11 Юни 2019

Емблематичната “Yesterday“ на The Beatles е най-хубавата песен в историята на човечеството според класация на финансовия портал 24/7 Wall Street, където влизат 100 песни, като най-много хитове в нея са на ливърпулската четворка. Класацията е съставена въз основа на отчетени продажби, престоят в хит-парада на Billboard, броят на кавърите и популярността на песните сред меломаните.

Създадената от Пол Маккартни през 1965 г. песен заема първото място като се задържа в класацията за сингли Hot 100 на Billboard 11 седмици и има 665 кавъра. В Европа песента е издадена в албума “Help!“, а в САЩ като сингъл.

През 1999 г. “Yesterday“ бе определена от музикални експерти и слушатели за най-добрата песен на 20 век в класацията на BBC Radio 2 и стана № 1 на всички времена в класация на MTV. През 2004 г. Rolling Stone Magazine поставя The Beatles на първо място в списъка си на 100-те най-добри изпълнители на всички времена. 

На второ място според 24/7 Wall Street е “Bridge over Troubled Water“ на американския дует Simon и Garfunkel от 1970 г. Тя има повече от 400 кавъра, а в класацията за сингли на Billboard се задържа 14 седмици.

На трето място е “Rolling in the Deep“ на Adele от 2010 г. Тя се задържа 65 седмици в Hot 100 и има 84 кавъра.

В челната десетка са също “Hey Jude“ на The Beatles, “All of Me“ на John Legend, “Bad Romance“ на Lady Gaga, “Bohemian Rhapsody“ на Queen, “Let It Be“ на The Beatles, “Ain’t No Sunshine“ на Bill Withers.

И за финал Ви поздравяваме с на-хубавата песен в историята на човечеството – “Yesterday“ на великите The Beatles.

Прочетете още