Задава се филм с музика на Джордж Майкъл и неиздавана досега песен

Задава се филм с музика на Джордж Майкъл и неиздавана досега песен
16 Август 2019

След песните на Queen ("Bohemian Rhapsody"), Елтън Джон ("Rocketman") и The Beatles ("Yesterday"), време е част от репертоарът на още една голяма британска попзвезда да бъде вплетен в сюжета на игрален филм. Романтичната комедия "Last Christmas", който тръгва по кината през ноември, взима заглавието си от едноименния коледен хит на Джордж Майкъл. В лентата ще звучи и нечувана досега песен на изпълнителя.

Звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк е с главна роля във филма. Сценарият е на актрисата Ема Томсън, която има солиден опит като автор, а освен това е носителка на "Оскар" и "Златен глобус" за адаптирания сценарий на "Разум и чувства" (1995). Режисьор е Пол Фейг ("Лесна услуга", "Шпиони", "Шаферки").

Саундтракът включва хитове плюс неиздавана досега музика от Джордж Майкъл, чиито албуми са продадени в над 115-милионен тираж, с 10 сингъла, оглавили класациите. Британският музикант от кипърски произход почина на Коледа преди три години, едва на 53-годишна възраст.

"Преди кончината си Джордж е подготвял нов албум. Едно от парчетата, които ще звучат във филма, не е чувано досега. Песента е удивителна. Изключително се вълнувам, че светът ще може да я чуе", казва режисьорът Пол Фейг.

Прочетете още