Taylor Swift и The Weeknd са големите победители на Американските музикални награди

Taylor Swift и The Weeknd са големите победители на Американските музикални награди
24 Ноември 2020

В Microsoft Theater, Лос Анджелис в неделя вечерта бяха раздадени годишните Американски музикални награди. Церемонията тази година се проведе с лимитиран брой зрители в залата, на които при влизането им са правени тестове за COVID-19. Със запомнящи се изпълнения на сцената се изявиха много звезди, сред които Jennifer Lopez и Maluma, Justin Bieber и Shawn Mendes, Bebe Rexha и Doja Cat, Dua Lipa и Billie Eilish.

Големите победители от събитието са Taylor Swift и The Weeknd като изпълнителката спечели три отличия - голямата награда "Артист на годината", за певица и за "Любимо музикално видео" ("Cardigan"). С общо 32 трофея, тя продължава да държи рекорда за артист с най-много Американски музикални награди, който до миналата година принадлежеше на Michael Jackson. Във видео послание Taylor благодари за отличията и каза, че те са още по-ценни за нея, защото се определят с гласуване на феновете.

The Weeknd триумфира в категориите "Любим изпълнител", "Любим албум" и "Любима песен" - за "Heartless" като и трите приза са в Соул/R&B жанра.

BTS спечелиха 2 статуетки – "Любимо дуо/група" и "Любим артист в социалните мрежи".

В Поп/Рок жанра за "Любим артист" бе определен Justin Bieber, Harry Styles бе отличен в категорията "Любим албум" за неговия изключително успешен диск "Fine Line", а "Don't Start Now" на Dua Lipa пък бе избрана за "Любима песен".

За "Любим артист" в стил Електронна денс музика (EDM) бе определена Lady Gaga.

Doja Cat стана "Най-добър нов артист" и "Любим артист жена" в категория Соул/R&B.

В Рап/Хип-Хоп жанра "Любима песен" е "WAP" на Cardi B ft. Megan Thee Stallion, Juice WRLD бе отличен за "Любим изпълнител", а при дамите това е Nicki Minaj.

В Латиното "Любим изпълнител" е Bad Bunny, при дамите това е Becky G. Bad Bunny печели и в категорията за албум за "YHLQMDLG", а парчето "Tusa" на KAROL G & Nicki Minaj пък е Любимата песен.

Песента "10,000 Hours" на Dan + Shay и Justin Bieber бе определена за "Колаборация на годината".

twenty one pilots са "Любимите артисти" в Алтернативния рок.

Прочетете още